Popis
BEST Munich (mníchovský) príjemne zintenzívňuje chuť a sladovitosť jantárových až tmavých pív. Dokonca aj malé množstvo v sypaní dodáva chuti piva typický sladový nádych. BEST Munich (mníchovský) slad je preto ideálny na zvýraznenie chuti vysoko fermentovaných pív. Vzhľadom na všeobecne vyššie hladiny bielkovín v tomto slade, čím väčšia je jeho koncentrácia v sypaní, tým lepšia je pena výsledného piva. BEST Munich (mníchovský) spĺňa nariadenie podľa nemeckých smerníc čistoty piva „Reinheitsgebot“.
POUŽITIE
Mníchovský slad Viking Malt ideálny pre tmavé ležiaky, festivalové pivá a bocky. Vyzdvihuje sladovú chuť a plnosť tela. Znížená enzymatická aktivita sa musí brať do úvahy pri zostavovaní receptúry.
Chuť: Chlebová, sladová
Sypanie:
5-15% vo svetlých pivách
100% dodá pivu tmavú farbu
Štýly: Pale Ale, Strong Bitter, Dark Amber Ale, Brown Ale, Bock
Základný slad pre všetky pivá tmavého typu, Export, Märzen, Alt, pšeničné pivá, Bock a Brown Ale.
ŠPECIFIKÁCIA MIN MAX
Obsah vlhkosti % 4.9
Extrakt v sušine % 80.5
Rozdiel extraktov jemný-hrubý EBC % 2.5
Viskozita (8,6%) mPa∙s 1.60
Friabilita % 78.0
Sklovitosť % 2.5
Bielkoviny, sušina % 9.0 12.0
Rozpustné dusíkaté látky mg/100g 650 800
Kolbachovo číslo % 36.0 47.0
Farba sladiny
EBC 11 20
L 4.6 8.0
PH sladiny 5.6 6.1
Hodnotenie > 2,5 mm % 90,0
Diastatická aktivita WK 230.0
beta-glukán (65 °C) 350.0