Popis
CHARAKTERISTIKA
Vrchný kvasinkový kmeň odporúčaný predovšetkým pre pivá s vysokou hustotou mladiny, ako je IPA, Porter, Russian Imperial Stout, Imperial IPA. Produkujú pivá pomerne suché pri zachovaní čistého profilu sladu a chmeľu a jemných esterov.
Rozsah pracovných teplôt 16-22°C
Sedimentácia vysoká
Prekvášanie vysoké
Použitie: Najskôr namočiť kvasnice do čistej, sterilnej vody pri teplote 23 °C. Množstvo tekutiny by malo byť 10x väčšie ako je váha kvasníc. 15-30 min. ľahko miešať. Ďalej ďalších 30 minút miešať. Až teraz sú kvasnice vhodné na kvasenie a na použitie v kvasnej nádobe.
Alternatívne použitie: kvasnice sa pridajú priamo na povrch sladiny do kvasnej nádrže. Dôležité je, aby teplota bola cez 20 °C. Kvasnice je nutné rovnomerne rozdeliť, aby sa nerobili hrudky. Počkať 30 minút a potom všetko veľmi dôkladne premiešať.