Popis
Do 1ks chleba sa použijú 2 čajové lyžičky sladu. Slad aktivuje fermentáciu a tiež kôrky na chlebe sú
vďaka nemu chrumkavejšie a lesklejšie.
Slad sa dodáva nemletý. Slad pre varenie piva sa melie na hrúbku 0,9 až 1,1mm, čo je hrubé pre pečenie chleba.
Pre pečenie chleba sa slad zomelie na jemný prášok na mlyčeku (mixér) a také množstvo, ktoré sa hneď spotrebujete.
Tieto informácie nám boli poskytnuté z: FB Kvásky jednej plavovlásky – škola kváskovania
Pripravili sme pre Vás set najčatejšie používaných sladov:
Čokoládový Slad 300G – je vyrábaný pražením zo sladu Plzenského. Môžeme pozorovať vôňu, chuť kávy a čokolády, ktoré dobre vyvažujú celkovú chuť.
Karamelový Slad 300G – je slad s vysokým stupňom karamelizácie.
Ovsený slad 300G – chuť cereálna jemná, vyvážená, sladová.
Pšeničný slad 300G- je vyrábaný z vysokokvalitnej pšenice.